Albánie
|
3X |
Přidané 28-11-2011 13:56
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
a my tam byli letos poslední týden v červenci a dalo se to. Krom jednoho extrémního dne to bylo OK.
to jencek: tobig ukazoval teplotu, kterou jsme měli v Řecku |
|
|
|
jencekgs |
Albánie
Přidané 28-11-2011 14:27
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
3X napsal:
a my tam byli letos poslední týden v červenci a dalo se to. Krom jednoho extrémního dne to bylo OK.
to jencek: tobig ukazoval teplotu, kterou jsme měli v Řecku
To je hned vedle
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
robert_zl |
Albánie
Přidané 28-11-2011 15:08
|
Člen
Příspěvek: 295
Založený: 10.06.10
|
OK, takže je to v podstatě jedno, kdy se tam pojede, stejně dneska to počasí se nedá předpovídat. Zkusím to domluvit na konec června a začátek července.
No a asi to chce mít čas, aspoň 14 dní, co? Na týden nemá smysl tam jet.....
Upravil robert_zl dne 28-11-2011 15:12 |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 28-11-2011 15:24
|
Člen
|
záleží, co chceš všechno projet, ale počítej pohodově 2 dny na cestu tam a 2 zpět. Dá se to zajet i za den, ale nesmí tě nikde změřit radarem nebo Tě na místě rovnou zastřelí
...a kdy jedno není, září už může být deštivé, tak jako začátek června.
Jezdíme tam v dresu, tak to je i v létě pohoda a nebojte, není to Sahara |
|
|
|
jencekgs |
Albánie
Přidané 28-11-2011 15:24
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
Otázka jak pohnou s asfaltem. Ale dva týdny jsou ideální, aby si toho viděl dost (samo né všechno)
Já najel asi 4300km, což by znamenalo za týden jen jezdit a nic nevidět. Za dva týdny si užiješ i krásná místa v černé hoře.
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
robert_zl |
Albánie
Přidané 28-11-2011 15:35
|
Člen
|
OK, budu s tím tak počítat. Uvidím ještě s kým tam nakonec pojedu :-) |
|
|
|
rop |
Albánie
Přidané 28-11-2011 17:44
|
Člen
Příspěvek: 70
Založený: 04.10.11
|
Na Balkáně jsem nejméně 2x za rok, déšť jsem ještě nezažil. Příští týden projíždím (autem) mimo jiné státy i Albánii, tak se optám na " obvyklé počasí " a pokuď tě to zajímá, můžu dát info. Zároveň se připravuji na to, že se tam vypravím na jaře na motorce a udělám si čas na poznáváni Bosny, Černé hory a Makedonie (jezdím tam už 10let) S Albánii a Kosovem nemám moc dobré zkušenosti a radši je jen projíždím. |
|
|
|
motoblb |
Albánie
Přidané 28-11-2011 18:05
|
Člen
Příspěvek: 1277
Založený: 15.05.10
|
3X napsal:
to jencek: tobig ukazoval teplotu, kterou jsme měli v Řecku Jo to byl zájezd Hospoda kde jsme jim sežrali všecko pivo,Waltrova večeře-paštika na létajícím koberci,Albánská meluzína,na boso na lodi,nebo salám pro celníky no je na co vzpomínat2 dny zpět sem si pouštěl DVD
Upravil motoblb dne 28-11-2011 18:07 |
|
|
|
tobig |
Albánie
Přidané 28-11-2011 20:07
|
Člen
Příspěvek: 647
|
3X napsal:
to 3X: tobig ukazoval teplotu v Makedonii, v Řecku už teploměr neukazoval nic.... |
|
|
|
refi |
Albánie
Přidané 28-11-2011 20:29
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
rop napsal:
Na Balkáně jsem nejméně 2x za rok, déšť jsem ještě nezažil. Příští týden projíždím (autem) mimo jiné státy i Albánii, tak se optám na " obvyklé počasí " a pokuď tě to zajímá, můžu dát info. Zároveň se připravuji na to, že se tam vypravím na jaře na motorce a udělám si čas na poznáváni Bosny, Černé hory a Makedonie (jezdím tam už 10let) S Albánii a Kosovem nemám moc dobré zkušenosti a radši je jen projíždím.
co to znamená nemít moc dobré zkušenosti s albánií a kosovem?
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 28-11-2011 21:08
|
Člen
|
tobig napsal:
3X napsal:
to 3X: tobig ukazoval teplotu v Makedonii, v Řecku už teploměr neukazoval nic....
jj, to tenkrát bylo extrémní jaro |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 28-11-2011 21:16
|
Člen
|
motoblb napsal:
3X napsal:
to jencek: tobig ukazoval teplotu, kterou jsme měli v Řecku Jo to byl zájezd Hospoda kde jsme jim sežrali všecko pivo,Waltrova večeře-paštika na létajícím koberci,Albánská meluzína,na boso na lodi,nebo salám pro celníky no je na co vzpomínat 2 dny zpět sem si pouštěl DVD
no, bylo to super, já si ještě vzpomínám, jak waltr v podvlíkačkách rozhazoval věci z kufru po louce ve Valbone nebo jste si dali k obědu tu vydatnou čerstvou trávu a o pařbě v kempu raději nikomu neřekneme |
|
|
|
rop |
Albánie
Přidané 29-11-2011 02:56
|
Člen
|
To refi: Dokuď jste mimo zájem "mafie" a policie je vše OK. Nás v Albánii někdy doprovázejí obchodní partneři až na hranici (asi si nás hodně cení). Co si chceme dělat iluze o zemi, kde podle mého názoru nejmíň 50% aut je na původních značkách (zřejmě kradených), kde bují nová výstavba rodinných domů (kolik sourozenců, tolik naprosto stejných vil). V Kosovu v horském městečku jsem potkal v celku novém velkém mercedesu dva kluky cca 12let - ani nemohli v sedě dosáhnout na pedále. TATA ukrad a děcka to šli hned vyzkoušet. Souhlasím se všemi cestovateli, že většina prostých lidí je velice vstřícná. Hlavně na sebe neupozorňovat. Ale o jakékoliv bezpečnosti se nedá mluvit. Toto jsou doporučení od mých partnerů. |
|
|
|
refi |
Albánie
Přidané 29-11-2011 06:36
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
díky za odpověď :-) je pravda, že auta s spz z celé evropy, v kterých jezdí albánci, byly neustále předmětem naší diskuze. motorky jsme se snažili zajistit na každou noc co nejlépe, protože krádež by tam asi nikdo moc neřešil. ale v tomhle směru mám podobný pocit i z ukrajiny, i když tam jezdí auta s jejich spz, kradených bude možná stejný poměr jako v alb. každý se musí v cizí zemi chovat opatrně, nevyčnívat, pokud možno vyhýbat se velkým městům a pak má podle mě větší šanci, že si cestování užije bez problémů a ještě si přiveze dobrý pocit z místních lidí. jako to bylo u nás.
když tam jezdíš častěji, nevíš, proč na nedostavěných domech mají oběšené vycpané figurky? vypadalo to docela drsně ...
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
rop |
Albánie
Přidané 29-11-2011 06:54
|
Člen
|
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému.
Pokusím se to příští týden zjistit. |
|
|
|
motoblb |
Albánie
Přidané 29-11-2011 07:31
|
Člen
Příspěvek: 1277
Založený: 15.05.10
|
3X napsal:
motoblb napsal:
3X napsal:
to jencek: tobig ukazoval teplotu, kterou jsme měli v Řecku Jo to byl zájezd Hospoda kde jsme jim sežrali všecko pivo,Waltrova večeře-paštika na létajícím koberci,Albánská meluzína,na boso na lodi,nebo salám pro celníky no je na co vzpomínat 2 dny zpět sem si pouštěl DVD
no, bylo to super, já si ještě vzpomínám, jak waltr v podvlíkačkách rozhazoval věci z kufru po louce ve Valbone nebo jste si dali k obědu tu vydatnou čerstvou trávu a o pařbě v kempu raději nikomu neřekneme Tu jste nám chtěli s Tobigem sníst že to je váš předkrmScifi vystoupení mi nějak uniklo,asi jsem zrovna čerpal spodní vodu z Bartusového stanuA kemp?Ti taloši prchli před tím blikajícím plotem |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 29-11-2011 08:21
|
Člen
|
Máro, to se ti asi vybaví o co šlo
'' |
|
|
|
robert_zl |
Albánie
Přidané 29-11-2011 08:25
|
Člen
|
Tak už mě tu zase strašíte, jak když jsem se na bmwgs.cz ptal na Ukrajinu :-) Nakonec jsem tam policajta viděl jenom zdálky a jediný problém jsem měl s vodkou |
|
|
|
robert_zl |
Albánie
Přidané 29-11-2011 08:26
|
Člen
|
3X napsal:
Máro, to se ti asi vybaví o co šlo
To vypadá jako ukázka podzimní deprese |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 29-11-2011 08:31
|
Člen
|
rop napsal:
... S Albánii a Kosovem nemám moc dobré zkušenosti a radši je jen projíždím.
sice jsi refi odpověděl, ale nějak mi z toho není jasná Tvá špatná zkušenost. Do problému, jak píšeš s "mafií" nebo policajty se můžeš relativně dostat všude a to že se krade více na východě je taky obecně známo. |
|
|